sreda, 22. maj 2013

Omaka za testenine

Kdo nima rad testenin. Tudi mi jih imamo. Pripravljali smo omako s puranjim mesom.


Mladi kuharji so si zamislili takle recept:
Za šest oseb potrebujemo: eno srednje veliko čebulo (lahko tudi 5 ali 6 mladih), dva stroka česna (lahko tudi več, če ga imate radi), 50 dag puranjega mesa, en večji korenček, 10 dag graha, sladko smetano, olje, začimbe (lovor, timijan, majaron, poper, paprika, origano, bazilika), sol.
Čebulo na drobno zrežemo in prepražimo, dodamo nasekljan česen, da zadiši, dodamo na koščke narezano meso, ga popečemo in zalijemo z malo tople vode. Korenje očistimo in zrežemo na kocke. Če imamo staro korenje, ga skuhamo posebej, mlado pa dodamo kar k mesu. Sveži grah lahko skuhamo posebej, konzerviranega pa dodamo k mesu proti koncu kuhanja. Malo solimo. Ko je meso mehko, dodamo začimbe po okusu in še posolimo. Dodamo smetano, prevremo in odstavimo. Če je omaka preredka jo zagostimo z gustinom. Med pripravo omake skuhamo testenine, ki jih imamo radi in jih prelijemo z omako. Postržemo čimprej. Če imamo radi sir, lahko jih lahko potrosimo z njim.

1 komentar:

  1. omaka se nam nažalost na tekmovanju ni najbolj posrečila. Bo drugo leto bolje!!

    OdgovoriIzbriši