sreda, 8. maj 2013

Slivova pita

Danes, 8. maja 2013 smo v Evropski vasi predstavljali Luxemburg. Ob tej priliki smo spekli slivovo pito.


Tule je recept:

Zamesimo krhko testo, za katerega potrebujemo 35 dag moke, 1 žličko pecilnega praška, 12 dag sladkorja, 15 dag margarine ali masla, 2 rumenjaka, 3 žlice kisle smetane. Testo damo počivat za kakšne pol ure v hladilnik, saj ga potem laže razvaljamo na kakšen centimeter do dva debeline. Prestavimo ga v pomaščen pekač in obložimo z izkoščičenimi slivami. Teh potrebujemo približno pol kilograma. Pečemo v pečici ogreti na 180°C od 30 do 50 minut. Odvisno od debeline testa. Pito lahko posipamo s sladkorjem v prahu.

V originalnem receptu je uporabljeno boljše kvašeno testo - tako za potice. Lahko preizkusite tudi tak recept, a vam priporočam uporabo svežih sliv, saj so bolj sočne kot kuhane. 

Ali je ljudem, ki so obiskali našo stojnico, pita teknila?

Ni komentarjev:

Objavite komentar