torek, 14. maj 2013

Keksi iz Welsa

Pred nekaj leti smo sodelovali s šolo v Welsu. Spomnim se keksov, ki jih postrežejo ob čaju ali kavi. Posebnost priprave je peka, saj jih pečemo v ponvi, kakor palačinke.



Pripravimo si: 500 g moke, 1 žličko pecilnega praška, malo mešanice začimb (kupimo jih v Wellsu, če gremo tja ali pa si pomagamo - cimet, piment, klinčki... ), ščepec soli, 250 g masla (pol je lahko svinjske masti), 200 g sladkorja, 120 g rozin, 2 jajci, mleko po potrebi, sladkor v prahu za posipanje.

Moko, pecilni prašek, začimbe in sol zmešamo v večji skledi, vgnetemo maščobo. Dodamo sladkor in rozine. Stepemo jajca in jih z malo mleka dodamo sestavinam, da dobimo čvrsto testo. Razvaljamo na pomokani površini na debelino pol cm in izrežemo kekse velikosti 2 cm. Kekse pečemo v ponvi na vsaki strani približno 3 minute, dokler ne postanejo zlato rjave barve. Potresemo jih s sladkorjem v prahu in jih postrežemo še tople.


1 komentar: