sreda, 22. maj 2013

Nadevana jabolka

Na tekmovanju za Zlato kuhalnico so moji kuharji pripravljali tudi nadevana jabolka.


Njihov recept:
Za šest oseb potrebujemo 6 jabolk, ki jim izdolbemo peščišče. Večkrat jih prebodemo s špilo. Pokapamo jih z limonovim sokom, v vsako damo košček masla in pečemo v pokritem pekaču v srednje vroči pečici 20 minut. Medtem pripravimo nadev in kremo. Za nadev zmešamo 50 g kostanjevega medu, 50 g zmletih lešnikov, 2 žlici kisle smetane in eno žlico rozin. Če imamo večje luknje, rabimo več nadeva. Za kremo potrebujemo vanilijev puding - lahko je navaden, še boljši pa burbon vanilija, 6 dl mleka, 1 jajce, 1 rumov sladkor, 2 žlici sladkorja. Jajce ločimo na beljak in rumenjak. Beljak stepemo v trd sneg, rumanjak pa vmešamo v prašek za puding, ki mu dodamo sladkor in malo mleka. Potem to zmes zakuhamo v mleko (skuhamo puding po navodilu na vrečki, z malo več mleka in rumenjakom). Ko je puding kuhan, vanj vmešamo beljak, tako dobimo rahlo kremo, na katero položomo pečeno jabolko in ga napolnimo z nadevom. Jabolko polijemo z žlico kreme in ponudimo. Preizkusili smo različna jabolka, najboljša so bila zlati delišes.


2 komentarja:

  1. Zelo dobra jabolka so tudi fidzi.

    OdgovoriIzbriši
  2. Jabolka so fantastična! Priporočam, da jih sami doma naredite. čestitke kuharjem za ta recept.

    OdgovoriIzbriši