sreda, 11. september 2013

Biskvitna rolada

Na prvem srečanju smo se učili delati biskvitno testo. Pripravljali biskvitno rolado z marmelado.


Potrebujemo: 6 jajc, 18 dag sladkorja, 12 dag moke, 1 zavitek vanilin sladkorja, 1 zavitek pecilnega praška, 6 žlic vroče vode.
 
Pripravimo biskvitno testo: jajca ločimo na rumenjake in beljake. Beljake stepemo v trd sneg, rumenjake s sladkorjem in vodo penasto stepemo, da trikratno narastejo in postanejo svetlo rumeni. V rumenjake rahlo vmešamo del beljakov in potem še del moke pomešane s pecilnim praškom. Dodamo preostali sneg in moko. Pečemo 10 minut pri 200 - 220 °C.
 
Pečen biskvit zvrnemo na prtič posut s sladkorjem, še toplega namažemo z marmelado in zvijemo, da se ohladi. Rolado posujemo s sladkorjem v prahu in razrežemo.
 
Če hočemo, lahko rolado namažemo s kakšnim drugim nadevom. Potem jo najprej zvito ohladimo, razvijemo, namažemo in spet zvijemo.

Ni komentarjev:

Objavite komentar