Za snežene kepe potrebujemo 4 beljake, 2 žlici sladkorja v prahu, 1 liter mleka. Beljake stepemo v trd sneg in jim dodamo sladkor v prahu. Mleko zavremo in zmanjšamo temperaturo, saj mleko med kuhanjem ne sme vreti, biti pa mora vroče, da se žličniki kuhajo v sopari. V tako mleko z žlico polagamo žličnike. Kuhamo približno pet minut, da narastejo in postanejo čvrsti. Vzamemo jih iz mleka in odcedimo. Ko skuhamo vse žličnike, mleko precedimo. V njem skuhamo vanilijevo kremo.
Za vanilijevo kremo potrebujemo en liter mleka, 1 rumenjak, 1 zavitek vanilijevega pudinga, 2 žlici sladkorja. Puding skuhamo po navodilu na vrečki, le da količino mleka podvojimo in v prašek dodamo še en rumenjak. Ko je pudingova krema skuhana, jo ohladimo. Med ohlajanjem večkrat premešamo, da ostane lepo tekoča. V ohlajeno kremo damo žličnike in postrežemo.
Vir: http://url.sio.si/aWg
Vam je ta sladica všeč? Meni je všeč, če je dobro ohlajena.
Če je sladica primerno uhlajena, je zelo dobra.
OdgovoriIzbriši