Njihov recept:
Za šest oseb potrebujemo 6 jabolk, ki jim izdolbemo peščišče. Večkrat jih prebodemo s špilo. Pokapamo jih z limonovim sokom, v vsako damo košček masla in pečemo v pokritem pekaču v srednje vroči pečici 20 minut. Medtem pripravimo nadev in kremo. Za nadev zmešamo 50 g kostanjevega medu, 50 g zmletih lešnikov, 2 žlici kisle smetane in eno žlico rozin. Če imamo večje luknje, rabimo več nadeva. Za kremo potrebujemo vanilijev puding - lahko je navaden, še boljši pa burbon vanilija, 6 dl mleka, 1 jajce, 1 rumov sladkor, 2 žlici sladkorja. Jajce ločimo na beljak in rumenjak. Beljak stepemo v trd sneg, rumanjak pa vmešamo v prašek za puding, ki mu dodamo sladkor in malo mleka. Potem to zmes zakuhamo v mleko (skuhamo puding po navodilu na vrečki, z malo več mleka in rumenjakom). Ko je puding kuhan, vanj vmešamo beljak, tako dobimo rahlo kremo, na katero položomo pečeno jabolko in ga napolnimo z nadevom. Jabolko polijemo z žlico kreme in ponudimo. Preizkusili smo različna jabolka, najboljša so bila zlati delišes.
Zelo dobra jabolka so tudi fidzi.
OdgovoriIzbrišiJabolka so fantastična! Priporočam, da jih sami doma naredite. čestitke kuharjem za ta recept.
OdgovoriIzbriši