Za testo potrebujemo: 3 jajca, 3 žlice bele mehke moke, 3 žlice sladkorja. Za nadev in okrasitev 3 žlice brusnične in borovničeve marmelade ter četrt litra sladke smetane, vanilin sladkor in sladkor v prahu.
Jajca ločimo na beljake in rumenjake. Beljake stepemo v trd sneg, rumenjake s sladkorjem stepemo v jajčno kremo, ki naj postane svetlo rumena in trikratno naraste. V jajčno kremo rahlo vmešamo 2 žlici stepenih beljakov, rahlo dodamo presejano moko ter dodamo preostali beljakov sneg. Previdno ga potegnemo v maso. Napolnimo model premera 22 cm, ki smo ga obložili s peki papirjem in pečemo 12 minut pri 220°C.
Pečeno omleto zvrnemo na krožnik in do polovice namažemo z
marmelado. Omleto previdno prepognemo.
Okrasimo jo s stepeno sladko smetano, ki smo jo posladkali z
vanilin sladkorjem. Poprašimo s sladkorjem v prahu in ponudimo še toplo.
Količina je primerna za enega lačnega ali pa tudi tri manj lačne jedce.
Jo lahko pospravite sami?
Jo lahko pospravite sami?
Zelo dobra omleta nam je uspela lani na tekmovanju, kljub manjšim zapletom.
OdgovoriIzbriši